Μείνετε μαζί μας για το 7ο ICTVC!

 

 

Στις 7, 8 και 9 Ιουλίου 2016 το Ινστιτούτο Μελέτης και Έρευνας της Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Γραφικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και τη συμβολή του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, οργανώνει το 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας (ICTVC) με θέμα "Συζητάμε προτεραιότητες | Αναπτύσσουμε τον κλάδο". Τα εργαστήρια που θα προηγηθούν του Συνεδρίου (5 και 6 Ιουλίου) καθώς και οι εκθέσεις, θα αποτελέσουν για μια ακόμη φορά σημαντικό μέρος της διοργάνωσης.
Το ICTVC έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις που εξερευνούν θέματα τυπογραφίας και οπτικής επικοινωνίας. Από το ξεκίνημά του, τον Ιούνη του 2002, άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους, με κοινό χαρακτηριστικό το πάθος για την έρευνα, την εκπαίδευση και την πρακτική σε σχέση με την οπτική γλώσσα, συμμετέχουν στο συνέδριο.
Το ICTVC προσελκύει ομιλητές υψηλού επιπέδου από διαφορετικούς χώρους, που οι διαδρομές τους συναντώνται στο πεδίο του τυπογραφικού σχεδιασμού. Αυτό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά του συνεδρίου.


Συζητάμε προτεραιότητες | Αναπτύσσουμε τον κλάδο

Η οπτική επικοινωνία αποτελεί πλέον καθιερωμένο γνωστικό αντικείμενο με διαρκή άνθηση της επαγγελματικής πρακτικής, ποικίλα εκπαιδευτικά συστήματα, κριτική έρευνα, τοπικά και διεθνή συνέδρια και διαγωνισμούς, εξειδικευμένα περιοδικά και ακαδημαϊκή βιβλιογραφία. Σε μια πληθώρα πεδίων, η οπτική επικοινωνία εισέρχεται σε περίοδο δυναμικής ανάπτυξης. Για τους παραπάνω λόγους απαιτούνται στρατηγικές αποφάσεις, καθορισμός προτεραιοτήτων για δράση, καθώς και αποσαφήνιση των σχέσεων με συγγενικούς χώρους απασχόλησης.


Το 6ο ICTVC θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 9 Ιουλίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο "Νικόλαος Γερμανός", στη Θεσσαλονίκη. Όπως πάντα, μια σειρά από ενδιαφέροντα εργαστήρια θα προηγηθούν του κυρίως συνεδρίου (στις 5 και 6 Ιουλίου) και οι εκθέσεις θα αποτελέσουν σημαντική παράμετρο της διοργάνωσης.


Το 6ο ICTVC διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Μελέτης και Έρευνας της Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας με τη συνεργασία του Πρόγραμματος "Γραφικής Επικοινωνίας" του Τμήματος Σχεδιασμού και Πολυμέσων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και τη συμβολή του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Υποστηρίζεται από το Τμήμα Τυπογραφίας και Γραφικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου του Reading Αγγλίας, το Tμήμα Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθηνών, την ISTD (International Society of Typographic Designers), την ATypI (Association Typographique Internationale), το IP3 (Institute of Paper, Printing & Publishing), το IIID (International Institute for Information Design), την ΕΓΕ (Ένωση Γραφιστών Ελλάδας), την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, το Αρχείο Οπτικής Επικοινωνίας Ελλάδας, το Μουσείο Τυπογραφίας Χανίων, το Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή, και το Μουσείο Design Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ICTVC μπορείτε να επικοινωνείτε:

 

Klimis Mastoridis

ICTVC General Secretary

University of Nicosia, Cyprus

emailweb


Gerry Leonidas

ICTVC Scientific & Organising Committee

University of Reading, UK

emailweb


Karel van der Waarde

ICTVC Scientific & Organising Committee

Graphic Design – Research; Basle School of Design

emailweb


 

 

 

 

facebook event